7 Ağustos 2010 Cumartesi

Trabzonspor Kaldığı Yerden..


Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor'u karşı karşıya getiren Süper Kupa finali yeni sezonun ilk resmi müsabakası ve iki takım için de ilk ciddi sınavdı.

Yeni sezona büyük ölçüde kadrosunu koruyup birkaç takviye ile giren Trabzonspor yaz döneminin belki de en sıkıcı takımıydı. Gazeteler Trabzonspor için ayırdıkları sayfalarını doldurmakta hayli zorlandılar.Uzun süre forvet hattına transfer yapılması gündemde olmasına rağmen bir türlü beklenen haber gelmedi. Bu durum Trabzonspor'un birçok otorite tarafından şampiyon adayları arasında sayılmamasına yol açtı. Zaten yaz döneminde Dünya Kupası'nın ardından medyanın ilgisi Beşiktaş'ın üzerindeydi. Kadrosuna kattığı ve ilgilendiği oyuncular ile bu transfer dönemine damgasını vuran Beşiktaş, medya tarafından en çok izlenen ve analiz edilen takım olmuştu. Bu süreçte Trabzonspor iskelet kadrosunu koruması sayesinde geçen sezonun üzerine koyarak çıtasını yükseltmeye çalıştı.Hazırlık maçlarında vasat bir görüntü çizen bordo mavili ekipte Glowacki'nin uyumu ve Teofilo'nun üzerindeki tutukluğu atması biraz olsun umut veriyordu. Dünkü şanssız eşleşmeden sonra bugün beklenen forvet transferi gerçekleşti ve Trabzonspor maça bu halet-i ruhhiye ile girdi.

Bursaspor da Trabzonspor gibi iskelet kadrosunu korurken şampiyonluk büyüsüne kapılmadan 'nokta' transferler ile kadrosunu güçlendirdi. Bu sezon direk Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Bursaspor hazırlık maçlarında nispeten ciddi ekipler ile karşılaştı ve pek sırıtmadı.

İki takım ve iki hoca da kupayı istiyordu. Kupanın Anadolu'da kalacak olması iki camia tarafından sık sık tekrarlanıyor ve dostane mesajlar veriliyordu.

Sonuçta maç geldi çattı. Bursaspor'da Vederson dışında yeni transferler forma giymedi. Bu bir handikap olabilir fakat Bursaspor'un tutukluğuna bahane olamaz. Bursaspor hiçbir varlık gösteremedi.

Vee Teofilo Gutierrez..Kendisi hakkında çok şey yazıldı çizildi..Kolombiya Ligi Gol Kralı patentiyle Türkiye'ye gelen oyuncu için : ''Kolombiya Ligi'nde gol kralı olmak marifet değil..'' diyenler İspanya Gol Kralı'na da neler dediğini hatırlamadı. Patlayacak patlayacak denildi, bir ara Türkiye'de sadece Karadenizspor'a gol atar denildi.. Yeni sezon öncesi kampa geç gitmek zorunda kaldı ve bir ara takımdan ayrılmak istediği haberleri çıktı. Fakat onun top tekniği her zaman umut vericiydi.En azından benim açımdan..Hazırlık maçında attığı galibiyet golü umutlarımı arttırdı. Bu akşam Teogol sahneye çıktı ve hat-trick yaparak Trabzon'a tarihinde ilk kez kazandığı bu kupayı hediye etti.

Her zaman gol atan göz önündedir ve alkışın en büyüğünü o alır.Fakat bu akşam için değinmem gereken futbolcular var. Glowacki buram buram 'tecrübe' kokan oyunu ile beni büyüledi ve ilk yarıda mutlak bir gol pozisyonundaki müdahalesi maçın hareketlerinden biriydi. Alanzinho ve Selçuk çok verimli oynadılar ve oyuna sonradan giren Yattara o eski serseri çocuk değildi sanki..Trabzonspor'un yeni kaptanının oyununa olgunluk geldiği bariz gözler önündeydi. Barış Ataş da bugün az süre almasına rağmen hazırlık maçlarında izlediğim kadarıyla iyi bir oyuncu, takıma katkı sağlayacağa benziyor.

Trabzonspor kaldığı yerden devam ediyor.

Bordo mavili takımımı top çevirirken görmek güzeldi.

Tabiiki bir buçuk ay sonra bu blogta yazmayı çok özlediğimi farkettim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder